Oldenborg avl Afkom fra Isabella Højbo - Lonesome Rider
HVORFOR OLDENBORGEN?

BEDSTEFAR STARTEDE DET HELE!

Historien om starten på avlen.

Thomas bedstefar avlede Oldenborger som både fungerede som køreheste, og arbejdsheste i marken. Da bedstefar gik bort, overtog Thomas morbror hestene og fortsatte avlen. Det er der kommet en del gode oldenborgheste fra, alle med Stutteri navnet Højbo og registreret i Dansk Oldenborg avl.

Omkring 2014 køber Thomas Isabella Højbo, af hans morbror, da denne ønskede at stoppe avl og have heste på ejendommen. Isabella flyttede ind på Lillemunkholm og Stamhoppe i vores avl her.

Isabella stillede vi til kåring i Dansk Oldenborg avl i 2019 og hun blev kåret med 7 i helhed. Hun havde på dagen mere travlt med at snakke med folk langs barrieren i ridehallen, end at vise sig frem for dommerne.

Avlen for os startede med at skulle finde den rigtige hingst, nye i det med avlen søgte vi råd og vejledning og fandt en pæn hingst.


Føllet ville vi lave så vi kunne føre Højbo stammen videre- dog så under vores eget Stutteri navn; Lillemunkholm.

Vi fik bedækket Isabella med Edelstern- en smuk hingst fra Sønderjylland.

Og den 16. april 2021 kom et hoppeføl til verden- dog så stor så vi alle troede det var en hingst.

Føllet blev døbt Lillemunkholms Lola Montez.

Hun skulle naturligvis stilles til følskue. Vi tog til følskue, uden forventning om noget som helst, og var enige om inden vi kørte hjemmefra, at vi jo havde den samme hest med hjem uanset resultatet.

Der blev vasket, pudset og poleret og så satte vi kursen mod Arden til følskue, spændte med masser af sommerfugle i maven.

Lola gjorde det bedste hun kunne og vi var stolte! Et føl lavet til os og ikke med nogen forventning. Vi tog hjem med et 9 tal i helhed og invitation til Eliteskue på Sjælland.


Det blev August og til Ringsted det gik, med Isabella og Lola til Eliteskue. Her stod hun igen med 9 i helhed og en super flot kritik og med ordene et særdeles lovende føl. Vi var stolte, nok en smule rystet- men samtidig gave det blod på tanden. Beslutninger skulle tages, og Lola blev boende. Hun skal stilles som 3 års til kåring i 2024 og vi er spændte.

Det blev starten på vores avl og Stutteri Lillemunkholm.

Oldenborg stutteri

Isabella

Isabella Højbo

Helhed; 7

Far: Palatal XX (USA) OLH 823

Mor: Selta Højbo OL 8994

Morfar: Pele Lille Evagaard

Født: 24.07.2009


lola

Lillemunkholms Lola Montez

Helhed; 9

Far: Edelstern OLH 882 OLH 822

Mor: Isabella Højbo OL 10202

Morfar: Palatal XX OLH 823

Født: 16.04.2021


Oldenborg stutteri

Lonesome rider

Lillemunkholms Lonesome Rider

Helhed; 9

Far: Alonso Fjellerup

Mor: Isabella Højbo

Morfar: Palatal XX OHL 823

Født: 18.04.2023

SOLGT

 


FLORA

Florentina af Hvarre

Helhed; 8 + fløj

Far: Federico XX (USA) OLH 790

Mor: Elina af Hvarre OL 9821

Morfar: Enzo OLD 747

Født: 27.03.2015


Applejack

Lillemunkholms Applejack

Helhed; vides til august

Far: 

Mor: 

Morfar: 

Født: Heckla

Heckla 

Helhed; 8

Far: 

Mor: 

Morfar: 

Født: 

vores andre heste

hector

Han er en skøn islænder, som desværre har lidt i bagagen fra tidligere hjem. Hector gør altid sit bedste for Nina, også når det er svært for ham.

Hector er desværre gået over regnbuen :( 

Hector havde ekstrem sommereksem. Han kløede sig selv til blods, trods special lavet vaccine. Hector blev sur, tvær og havde tydelige smerter. 

indy

Indys fulde navn er Fancy Indie Catalyst. Indy er så sød ved sin rytter, uanset hvem der er på hendes ryg. Indy har ja-hatten på til alt. 

Indy er trænet til mange ting, blandt andet at drive kvæg. Derfor er hun super god til at hjælpe andre heste med at være rolige omkring køer. 

Santos Spudalshøj

Santos er Ninas nye bedste ven efter der måtte siges farvel til Hector. Santos er en kæmpe basse på 175 i stang, men han er så sød og rar som dagen er lang. 
Santos er virkelig godt redet, blid og blød. 
Nina og Santos kommer til at ride skovene tynde sammen de næste mange år.